Ter kennismaking zal ik nog even kort belichten wie ik ben:
Ik ben Arnold de Jong, woon in Enschede, al heel lang bevangen door het Peugeot oldtimer virus, eigenlijk al vanaf het behalen van mijn rijbewijs in een Peugeot 404 diesel op mijn 18e jaar, in 1976.
Als 18 jarige ben ik zelf een Peugeot 404 gaan berijden, na de aanschaf van een Renault 4 mijn tweede privé auto destijds, tot en met 1987 heb ik uitsluitend in franse klassiekers gereden, d.w.z. Peugeot 204, Peugeot 304, Peugeot 404, Peugeot 504, Renault 4, Renault 16, Simca 1000, tot het moment kwam dat ze voor mijn gevoel op waren.
In pakweg 1992 kwam ik erachter dat, zoals eerder verondersteld de auto’s nog niet helemaal op waren, tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk, zag ik bij een Peugeot dealer in Mazan een hele mooie donkerblauwe 504GL te staan, na de vakantie ben ik op en neer gereden en voor een bedrag van 10.000 Frs heb ik de 504 destijds aangeschaft en er nog vele jaren in rond gereden.
Daarna volgden er natuurlijk meer en inmiddels rijdt ik vanaf die tijd weer dagelijks rond in oude Peugeots.
Het is ook een beetje vanuit die insteek en interesse dat ik ongeveer anderhalf jaar lang, naast mijn werk in het onderwijs een bedrijfje gehad heb in voornamelijk klassieke Peugeots.

Vanaf medio 31-12-2015, is het bedrijf Franse-Klassiekers gesloten en zijn we gestopt als handelsonderneming.

Als particulier ben en blijf ik nog wel zeer nauw betrokken met alles rondom het Peugeot oldtimer fenomeen, vandaar dat ik er voor gekozen heb de site in ieder geval voorlopig met wat kleine modificaties intact te laten.
Ik wil mijn eigen collectie, wat meer in het voetlicht plaatsen en tevens wat meer aandacht gaan schenken aan auto’s of collecties van andere verzamelaars en liefhebbers.
Dit hoeven niet per definitie Peugeots te zijn, mijn interesse is wel iets breder, ik ben met name ook enorm gecharmeerd van wat ze in Italië in het verleden ontworpen hebben, alhoewel om eerlijk te zijn, mijn uitgesproken voorkeur neigt overigens wel het meest naar de franse merken.
Daarnaast wil ik wat meer specifiek technische informatie m.b.t. bepaalde modellen verder belichten en uitdiepen.
Tenslotte wil ik wat meer in gaan op evenementen en beurzen in binnenland en in het buitenland.
Sta verder natuurlijk ook open voor bruikbare tips en/of andere heel interessante onderwerpen.

Arnold (Bretagne, 2012)

Arnold (Bretagne, 2012)

adminOver