Deelname aan het verkeer met een WA verzekering is verplicht

Stel je nou eens voor dat een ieder deel zou kunnen nemen aan het verkeer waarbij er geen sprake zou zijn van een verzekering. Dat zou wel tot lastige situaties leiden bij aanrijdingen waarbij het niet duidelijk zou zijn hoe de schade vergoed zou moeten worden. Het is daarom verplicht om uitsluitend met verzekerde voertuigen deel te mogen nemen aan het verkeer en staan er wel zware boetes op wanneer verzuimd is het voertuig te verzekeren. Er zijn dan ook strenge voorwaarden verbonden aan het zo een verzekering waaronder ook een minimumleeftijd.

De leeftijd van de bestuurder is belangrijk bromfietsen en scooters

Voor auto’s is het vrij eenvoudig omtrent de leeftijd van de bestuurders: die moet gewoon al 18 jaar zijn om de auto op de openbare weg te mogen besturen en zal het voertuig uiteraard ook verplicht WA moeten zijn verzekerd.  Het is bij de tweewielers dat het wat anders kan liggen omdat er daar vanaf 16 jaar deelgenomen mag worden aan het verkeer en er wel een certificaat nodig is. Deze geeft aan dat de persoon in kwestie bevoegd is de scooter of bromfiets te besturen en op de hoogte is van alle verkeersregels. Ook hier is een WA verzekering verplicht en zorgt dit ervoor dat elk voertuig dat aan het verkeer deelneemt een dekking kan bieden in het geval van schade. De vraag: WA verzekering verplicht vanaf welke leeftijd? Is dus vrij simpel te beantwoorden.

De hoogte van de premie is wel leeftijdsafhankelijk

Het is soms wel even balen wanneer je na het behalen van het rijbewijs geconfronteerd wordt met een forse premie voor de verzekering. Statistisch gezien is de kans op een incident groter bij jonge bestuurders en worden er daarom ook strenge eisen gesteld over het type auto dat bestuurd mag worden. Een WA verzekering is dus verplicht voor alle aan het verkeer deelnemende motorrijtuigen en zijn de voordelen ervan veel groter dan de premie die er betaald moet worden.

adminDeelname aan het verkeer met een WA verzekering is verplicht