3 tips om je auto snel te verkopen

Met het gemak van online advertenties zou je denken dat het tegenwoordig niet moeilijk is om een auto snel te verkopen. Helaas is dat niet altijd het geval, omdat kopers met de digitale advertenties nog meer keuze hebben dan voorheen en het dus best lang kan duren voordat je iemand vind voor de auto. Met enkele handige tips kan het ook anders en moet het mogelijk zijn gratis auto te verkopen.

Tip 1: Ga na wat de dagwaarde van je auto is

Een eerste manier om de aandacht van kopers te trekken, is door een aantrekkelijke en realistische prijs te vragen voor je auto. Dit doe je door naar verschillende websites te gaan waar soortgelijke auto’s verkocht worden. Kijk wat men voor de auto vraagt en hou ook rekening met eventuele mankementen aan je auto. Vermeld je dit ook bij de advertentie, dan kom je betrouwbaar over bij een koper en is de kans op verkoop veel groter.

Tip 2: Doe een kentekencheck

De makkelijkste manier om eventuele kopers betrouwbare informatie te geven over je auto, is door het resultaat van een kentekencheck op de auto beschikbaar te stellen. Zo een kentekencheck vermeld van alles: schade, aantal kilometers, het bouwjaar, merk, gewicht, enz. Je komt op deze manier veel eerlijker over bij kopers. Ook goed om te weten is, dat een kentekencheck je kan helpen aan de dagwaarde van je auto.

Tip 3: Houd de auto gereed voor een proefrit

Serieuze kopers gaan natuurlijk vragen naar een proefrit met de auto. Zorg er dus voor dat de auto van tevoren goed schoongemaakt is. Dit laat een nette indruk bij kopers. Mocht het zijn dat de verzekering van de auto al vervallen is en wil je daar niet onnodig aan uitgeven, dan is het ook goed om een kortlopende verzekering af te sluiten voor deze proefritten. Ook is het aangeraden om zelf mee te gaan bij een proefrit, zodat je zeker weet, dat de auto niet beschadigd wordt.

Tot slot

Een auto online verkopen lijkt op het eerste gezicht makkelijk, maar dat is het niet altijd. Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat kopers eerder naar je auto kijken en de auto dus sneller wordt verkocht.

admin3 tips om je auto snel te verkopen